Hírek, Tudósítások

Színházi nevelés workshop

Egy Erasmus+ oktatási mobilitás keretében Kolozsvárra látogatott, és két különböző műhelymunkát tartott a BBTE Magyar Színházi Intézete jelenlegi és volt diákjainak Bethlenfalvy Ádám budapesti színházi nevelési szakember.

Május 29-én, hétfőn az intézetünk két mesterszakos diákja és más volt diákjaink által alapított Untitled Theatre Projekt készülő előadása, a János nem vitéz próbáinál segédkezett a Zizben. Ahogy az UTP Facebook-oldalán olvashatjuk: „Nagy örömünkre a csapatunk alkotó folyamatához szakértőként Bethlenfavy Ádám Bence is csatlakozott, aki a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Művészeti és Szabadbölcsészeti Tanszékének egyetemi docense, és akinek a neve elkerülhetetlen magyar nyelvterületen, ha az ember drámapedagógiával vagy színházi neveléssel szeretne foglalkozni.

Ádámmal is (…) két online alkalom után egy intenzív élő alkalom volt a segítségünkre, amikor kérdezhettünk, átgondolhattunk, és ahol kellett, ott alakítottunk is az addigi elképzeléseinken.”

*

A következő két napon, május 30-án és 31-én  már az egyetem Farkas/Kogălniceanu utcai székhelyén zajlott a műhelymunka Bethlenfalvy Ádámmal. Itt teatrológia szakos hallgatók mellett volt diákok és oktatók is jelen voltak.

Az első foglalkozás témája a szerepbe lépés volt: saját tapasztalatot szerezve gondolkodtunk közösen arról, hogy milyen és hogyan működik egy jó színész-drámatanár.

Második nap a Kolozsvári Állami Magyar Színházban látott Ifjú barbárok című előadás kapcsán terveztünk előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat. Számos gyakorlatot ki is próbáltunk, így nem csak a módszerekről, de az előadásról és ezáltal magunkról is többet érthettünk meg.

Köszönjük Ádámnak a tartalmas együttlétet!

Beszélgetés

Még nincs hozzászólás.

Hozzászólás