Hírek

UdvarHEJ!

‒ októberi nosztalgia ‒

Ahogy megérkeztünk az elsőéves teatrológusokkal, máris megtudtuk, hogy Udvarhelyen hétfőn még a nő se fű… Miután a Tomcsa Sándor Színháznál a kedves, vendégvárós formalitásokon átestünk, mosolygósan néztünk ki a fejünkből és állapítottuk meg, hogy mennyire jó helyen is vagyunk: a  6. dráMA kortárs színházi találkozón.

draMA1

Másodjára vagyok itt, s hál’ Istennek semmi nem változott (vicces, de ez most jó), otthon érzem magam. Családias büfé, bensős hangulat, aranyos és emberbarát színészek, ügyelők, takarítók, önkéntesek, igazgatók, na meg klassz a blogos csapat is. Nemcsak kolozsvári teatrológus-hallgatókkal haverkodtunk itt össze, hanem  vásárhelyiekkel is, és ez annyira, de annyira remek, hogy nem találok rá szavakat.

Kicsit olyan, mint az Oscar-gála, csak régi, poros mikroszkóp alól nézve … eljönne ide a szakma sava-borsa is, meg a cseresznye is a tortáról, csak ahhoz Amerika kellene finanszírozzon vagy legalább az EU… De így sem panaszkodhatunk, akadtak szakmabeli zseniális emberkék itt is: Székely Csaba, Hatházi András, Sebestyén Aba, Garaczi László, Lőkös Ildikó, Varga Anikó, Köllő Kata… stb. stb.

draMA2

Nem csak buli és móka volt az egész találkozó, hanem írtunk is, láttunk is, néztünk is, megfigyelés, megállapítás, vélemény ezerrel. Mindezek nem a színház oldalán, hanem itt olvashatóak (mi még amatőr íródéákok vagyunk; nagymamám szerint gépírók… mivel sokat pötyögök a laptopon…) :   http://kordrama2013.blogspot.ro/

Az idén nagyon lájkolták a szerkesztők az egyéni megnyilvánulásainkat  írásban is, ezért tetszés és szív szerint ezek születtek, pl.:

http://kordrama2013.blogspot.ro/2013/10/viccbeultetes.html ‒ Székely Csaba Bányavakság c. drámája alapján

http://kordrama2013.blogspot.ro/2013/10/tobbnyire-ferfiak-varakoznak.html ‒ szakmai beszélgetés az aradi Tündéri előadásról

http://kordrama2013.blogspot.ro/2013/10/kedvenc-eloadasunk.html  ‒ kedvenc  előadásunk

draMA3

Székely Bogi,

másodéves teatrós

Interakció

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s